İTFAİYECİLİK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZ ÇIĞ TATBİKATINDA

Erzincan Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri, UMKE Ekipleri ve JAK Timleri tarafından Erzincan  Ergan Dağında çığ tatbikatı düzenlenmiştir.  Çığ tatbikatına Meslek Yüksekokulumuz Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğretim Üyesi Eda KELEŞ GÜNER, Öğretim Görevlileri Erdem ÖZKAN ile Abdurrahman ORUÇ liderliğinde öğrencilerimizin de katılımı sağlanmıştır. Tatbikatta senaryo gereği çığ altında kalan 3 kişi kurtarılmıştır.Tatbikatta afet ve acil durumlarda hızlı ve etkili bir işbirliğinin yürütülmesi için bir çığ ve telesiyejde mahsur kalma senaryosu gerçekleştirilmiş olup okulumuz öğrencileri bu bölümde görevlendirilmiştir. Öğrencilerimiz daha sonra gerçekleştirilen çığda arama/kurtarma tatbikatını izleyerek günü tamamlamıştır.